Tüm ürünlerde haftasonu özel Anında %10 İndirim

Sütyen

, 765 model bulduk!

    Sütyen Modelleri ve Fiyatları

    Sütyen modelleri kadın iç giyiminin en önemli parçalarından bir tanesidir. Gün boyu kullanılan sütyenlerin doğru bir şekilde seçimi büyük bir öneme sahiptir. Doğru seçilen bir sütyen sizi gün boyu rahat ettirebilir. Günümüzde bu kapsamda farklı modeller vardır. Genel olarak,

    1. Destekli sütyen modelleri,
    2. Desteksiz sütyen modelleri,
    3. Straplez sütyen modelleri,
    4. Toparlayıcı sütyen modelleri,
    5. Sporcu sütyen modelleri,
    6. Bralet sütyen modelleri,

    Gibi türler vardır. Bunların her biri kapsamında farklı seçenekler yer almaktadır. Farklı sütyen çeşitleri arasında inceleme yaparak, aralarından sizin için en uygun olan seçenekleri tercih edebilirsiniz.  Markamız tarafından size sunulan farklı modelleri inceleyebilir, aralarından size en uygun olanları keşfedebilirsiniz.

    Sütyen Bedeni Nasıl Ölçülür?

    Sütyen bedeni nasıl ölçülür, oldukça büyük bir öneme sahiptir. Eğer kendinize en uygun olanları tercih etmek istiyorsanız göğüs altı çevresi bir mezura yardımı ile göğüs kafesi çevresinin, göğsün atından geçen bir hat üzerinden ölçülmektedir.

    Ölçülen göğüs çevresi cm cinsinden alınmaktadır. Söz konusu sayı sütyenin beden ölçüsünü belirtmektedir ve not edilir. Göğüs çevresi ise göğüs kafesinin çevresinin mezura yardımıyla, göğsün en önde olan kısmı seviyesinden geçecek şekilde ölçülür ve yine cm cinsinden kayıt edilir.

    Kup veya kap ölçüsü ise daha önce cm cinsinden ölçülen göğüs altı çevresi ölçümünden, göğüs çevresi ölçümü çıkartılarak alınır. Fark cm cinsinden kayıt kayıt edilmektedir. Alınan sayı kup ölçüsüdür. Beden ölçüleri genel anlamda aşağıda olan tablodan incelenebilir.

    Beden Ölçüsü

    Göğüs Altı Çevresi – cm

    70

    68-72

    75

    73-77

    80

    78-82

    85

    83-87

    90

    88-92

    95

    93-97

     

    Bunun yanı sıra kup ölçüsünde de her bir harf belirli bir ölçüye denk gelir. Sütyen bedeni nasıl ölçülür diyorsanız, yukarıda olduğu gibi ölçüldükten sonra harfler ve karşılıkları şöyledir:

    Kup Ölçüsü

    Göğüs Çevresi-Göğüs Altı Çevresi Arasındaki Fark – cm

    A

    12-14

    B

    14-16

    C

    16-18

    D

    18-20

    E

    20-22

     

    Sütyen modelleri her zaman size en uygun modellere göre seçilmelidir. Bu ölçüleri bilmek, sizin için en uygun olanları keşfetmenize yardımcı olur.

    Doğru Sütyen Seçimi Nasıl Olmalı?

    En iyi sütyen markaları kadar sütyenlerin nasıl seçileceği de oldukça önemlidir. Pek çok kadın yanlış ölçüde ve kendisiyle uygun olmayan sütyen kullandığı için göğüs ağrısı, bel-boyun-sırt ağrıları yaşamaktadır. Bunun yanı sıra göğüs bölgesinde tahrişler de yine görülmektedir.

    Bu gibi durumlardan kaçınmak için kendinizle uyumlu olanları tercih etmeniz şarttır.  Belirttiğimiz noktalara dikkat ederek sütyen ölçülerinizi alır ve bunlara uyumlu modeller tercih ederseniz, en iyi sonuçları alabilirsiniz.

    Eğer yanlış sütyen kullandığınızı nasıl anlayabileceğinizi düşünüyorsanız sütyenin göğüs kafesinin üzerinde ya da omuzlarda iz bırakacak kadar sıkıyorsa hatalı bir tercih yaptığınız anlamına gelir. Aynı şekilde tahrişlere ve ağrılara neden oluyorsa da aynı durum geçerlidir.

    Kadın Sütyen Modelleri

    Kadın olmanın en güzel yanlarından bir tanesi belki de şu iç giyim meselesi. İç giyim ürünleri içinde de elbette kadınları erkeklerden ayıran en temel durumlardan birisi olan göğüsler ve göğüslerin hem sağlığı, hem de daha güzel görünmesi için kullanılan sutyenler en önemli yeri teşkil ediyor.

    Son yıllarda bu alanda çok özel markaların öylesine güzel butik ürünleri insanların karşısına çıkıyor ki, insan mutlaka en az bir tanesi benim olsun demekten kendisini alamıyor.

    Üstelik kişinin doğru bir sutyen seçimi ile olduğundan daha güzel ve seksi görünmesi mümkün. Dahası modellere bakıldığında çok dekolte giysiler giyilse bile onlara uyabilecek çok değişik ürünler bulunuyor. O yüzden kadınlar hem istediği açıklıkta giyinebilir, hem de güzellikleri ile göz kamaştırabilirler.

    Temel Sütyen Türleri

    Sütyen konusu tam bir derya olmakla beraber en çok kullanılan ve piyasada olan ürünler şunlar:

    · Destekli Sutyen

    · Desteksiz Sutyen

    · Straplez Sutyen

    · Sporcu Sutyen

    · Toparlayıcı Sutyen

    · Dikişsiz Sutyen

    · Dantelli Sutyen

    · Toparlayıcı Büstiyer

    · Silikon Sutyen

    · Dolgulu Sutyen

    · Balenli Sutyen

    · Askısız Sutyen

    · Bralet Sutyen

    Sutyen Kullanırken Bilinmesi Gerekenler

    Yukarıdaki ürünlerden de görüleceği üzere çok sayıda farklı beklentilere yanıt verecek türden ürün mevcut. Ama bu ürünlerden hangisini seçeceğiniz noktasında birçok kadının çok iyi bildiği gibi temel hususlar var. Bunlar şunlar: Öncelikle hangi türü olursa olsun kişi sutyen bedenini bilmeli ve ona uygun ürün seçmeli.

    Dikkat edilmesi gereken diğer husus kullanılacak giysinin içinde potluk yapmaması gerektiği. Ya da straplez bir elbise giyiliyor ise mutlaka askısız bir ürün giyilmeli. Yine derin göğüs dekolteli olan giysilerde ona uygun tercihler yapılmalı ve sutyen belli olmamalı.

    Çok büyük göğüslü kadınların ise içi silikonlu olan ürünleri tercih etmemesinde fayda var. Tüm bunların yanında kullanılan malzemelerin tahriş ve alerji yapmayan, kaliteli malzemelerden yapıldığından emin olunarak ürünler seçilmeli. Özellikle kişinin alerjik ve hassas bir bünyesi var sa çok daha özen göstererek seçimlerini yapmalı. Terletmeyen, üşütmeyen malzemelerden yapılanlar tercih edilmeli.

    Son olarak elbette fiyat konusu da atlanmamalı ve bilinen markaların ürünleri en uygun şartlar ile alınabilmeli.