• Blog
  • »
  • Sütyen Seçimi Nasıl Yapılır? Sütyen bedeni bulma rehberi

Sütyen Seçimi Nasıl Yapılır? Sütyen bedeni bulma rehberi

Sütyen Seçimi Nasıl Yapılır? Sütyen bedeni bulma rehberi

Siz de birçok kadın gibi mükemmel sütyeni bulmak için sütyen modellerini incelemekten yoruldunuz mu? Hem rahat hem de destekleyici bir sütyen mi arıyorsunuz? Öyleyse sizin için iyi bir haberimiz var: Sütyen bedeni bulma ve sütyen seçimi yapma konusuna son noktayı koyuyoruz. Bu blog yazısında, size en uygun sütyeni nasıl seçeceğinizi keşfetmeniz için yardımcı olacağız. Basit ipuçlarımız ve püf noktalarımızla, sütyen modelleri arasında kendinize en uygununu bulabileceksiniz!

Sütyen seçimi nasıl yapılır, hangi vücut tipi için hangi sütyen modelleri idealdir, rahat etmek için sütyen bedeni bulurken nelere dikkat etmeniz gerekir öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin.

Sütyen bedeni nasıl bulunur?

Kendiniz için en iyi sütyeni seçmek istiyorsanız her şeyden önce doğru ölçüleri almanız önemlidir. Doğru sütyen ölçüsünü bulmak zor bir iş olabilir, ancak hem konfor hem de destek için vücudunuza uygun sütyeni bulmanızda öncelikli bir şarttır. Peki sütyen seçimini neye göre yapacağız? Sütyen bedenini nasıl bulacağız? Hemen anlatalım.

Sütyen bedeninde sayılar ve harfler ne anlama gelir?

Sütyen alışverişine çıktığınızda, sütyenlerin özel beden kalıplarına sahip olduklarını mutlaka görmüşsünüzdür. Sütyen modelleri genellikle "80B", "75A" gibi rakam ve harflerden oluşur. Peki bu farklı bedenler ne anlama geliyor?

Bu ifadelerden biri meme kalıbını diğeri de göğüs çevresinin genişliğini ifade ediyor. Eğer siz de birçok insan gibi rakamların meme boyutunu, harflerinse göğüs çevresini temsil ettiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü tam tersi!

Bedenin numara kısmı bant ölçüsüdür. Bu, memelerin hemen altındaki göğüs çevresinin ölçümünü gösterir. Harflerle tanımlanan kup ölçüsü ise, meme ölçünüzden bant (göğüs kafesi çevresi) ölçünüzün çıkarılmasıyla ölçülür. Kup ölçüsü A, B, C, D ve E gibi harflerle ifade edilir.

Sütyen bedeni hesaplama tablosu

Sütyen bedeninizi hesaplamak için öncelikle bir mezura ile göğüs kafesinin çevresini tam meme altından olacak şekilde ölçün. (Göğüs altı çevresi)

Ardından göğüs kafesinin çevresini bu defa meme üzerinden olacak şekilde ölçün. (Göğüs çevresi)

Göğüs altı çevresinden göğüs çevresi uzunluğunu çıkardığınızda bulduğunuz sayı kup ölçüsünü bulmanızı sağlar.

KUP ÖLÇÜSÜ Göğüs çevresi – Göğüs altı çevresi arasındaki fark (cm)
A 12-14
B 14-16
C 16-18
D 18-20
E 20-22

Yani örneğin göğüs altı çevrenizin 75 cm ve göğüs çevrenizin 90 cm olduğunu varsayalım. 90-75=15 olacaktır. Bu durumda uygun sütyen bedeni 75B olacaktır.

Doğru ölçüm ve dikkatli bir değerlendirme ile kendiniz için mükemmel sütyen modelini kolayca bulabilirsiniz!

Sütyen seçimi yaparken dikkat edilecek diğer unsurlar

Sütyen seçimi yaparken doğru bedeni bulmanın yanı sıra malzeme türü, sütyen stili ve askıların yapısı gibi sütyen modelleri arasında karar vermenizi etkileyecek başka faktörlerin de rol oynadığını belirtmek gerekir.

Sütyen tarzınızı seçin

Bedeninizi belirledikten sonra, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli sütyen stilleri vardır: Yarım-cup, push-up, balconette, straplez ve daha fazlası! Bu kadar çok model varken, yapacağınız kombinlerde ne tür bir sütyen giymek istediğinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Örneğin, kolsuz bir üst veya elbise giymek istiyorsanız, birden fazla şekilde giyilebilen askısız veya dönüştürülebilir askılara sahip bir sütyene ihtiyacınız olabilir. Bu sayede sütyen askılarının elbisenin altından görünme sorunu yaşamazsınız. Aynı şekilde derin bir göğüs dekolteniz olacaksa dekolte ile uyumlu sütyen modelleri tercih edebilirsiniz.

Straplez Dantelli Akıllı Sütyen

Straplez Dantelli Akıllı Sütyen

Le Jardin İvonne Sırtı Şeffaf Destekli Sütyen

Le Jardin İvonne Sırtı Şeffaf Destekli Sütyen

Camellia Straplez Boş Cup Tek Sütyen

Camellia Straplez Boş Cup Tek Sütyen

Sütyenin kumaşı da seçim yaparken göz önünde bulundurmanız gereken bir etkendir. Örneğin hareketli bir günde rahat tasarımlara ve hava alabilen kumaşlara sahip spor sütyenleri tercih edebilirsiniz.

Spor Büstiyer Örme Seamless Dikişsiz Yoga Fitnes Plates

Spor Büstiyer Örme Seamless Dikişsiz Yoga Fitnes Plates

Miorre Miofit Energy Büstiyer

Miorre Miofit Energy Büstiyer

Vücut şekliniz için doğru modeli bulun

Sütyen bedeninizi bulduktan sonra dikkate almanız gereken bir diğer şey de vücut şeklinizdir. Vücut şekliniz için en uygun sütyenin hangisi olduğunu bilmek size zaman kazandırabilir. Peki vücut şekliniz için en uygun sütyen modellerini bulmak için nelere dikkat etmelisiniz?

Vücut şeklinize uygun sütyen bulmak için memelerinizin şekli, yayılımı ve duruşu hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Ayrıca nasıl bir görünüm istediğiniz de belirleyici olan bir diğer unsurdur.

Örneğin büyük ve yayvan memelere sahipseniz bu durumda toparlayıcı sütyenler vücut tipiniz için ideal olacaktır.

Carse Toparlayıcı Sütyen

Carse Toparlayıcı Sütyen

Miorre Dantelli Minimizer Toparlayıcı Sütyen

Miorre Dantelli Minimizer Toparlayıcı Sütyen

Hanna Balenli Toparlayıcı Çizgili Tek Sütyen

Hanna Balenli Toparlayıcı Çizgili Tek Sütyen

Küçük memeler için destekli sütyenler daha büyük görünüm yaratmaya yardımcı olabilir.

Dolgulu Sütyen Moonlight

Dolgulu Sütyen Moonlight

Nurteks 195 Destekli Straplez Sütyen

Nurteks 195 Destekli Straplez Sütyen

Nurteks 1420 Destekli Dolgulu Sütyen

Nurteks 1420 Destekli Dolgulu Sütyen

Desteğe ihtiyacı olan küçük meme ölçüleri içinse balenli ve destekli sütyenler kullanılabilir.

Dantelli Basic Balenli Bralet Sütyen

Dantelli Basic Balenli Bralet Sütyen

Emmly Balenli Kaplı Üçgen Tek Sütyen Eros

Emmly Balenli Kaplı Üçgen Tek Sütyen Eros

Emay Balenli B CUP Toparlayıcı Sütyen

Emay Balenli B CUP Toparlayıcı Sütyen

Sütyen bedeninizi bulduktan sonra sütyen modelleri arasından vücut yapınıza ve ihtiyaçlarınıza en uygun sütyeni bulmak için birden fazla sütyeni deneyerek sütyen seçimi yapabilirsiniz.

Vücuda iyi oturan bir sütyen takmanın faydaları

Vücudunuz için uygun sütyeni bulmak sadece rahatlık ve destek sunmakla kalmaz, aynı zamanda özgüveni de artırır. İyi oturmuş bir sütyen, beden ölçüsü veya vücut şekli fark etmeksizin her kadın için gereklidir. Öte yandan yanlış sütyen seçimi ciddi sırt ağrılarına ve hatta cilt tahrişine neden olabilir.

Sütyen seçimi yaparken, bugün piyasada bulunan çeşitli sütyen modelleri arasında karar vermek için biraz araştırma yapın. Satın almadan önce seçtiğiniz modelle ilgili çevrimiçi incelemeleri araştırmaya ve kullanıcı yorumlarını okumaya da zaman ayırabilirsiniz.